Регион

Въвеждат служебен абонамент за паркиране на 146 места в центъра на Свиленград

Служебен абонамент за паркиране се въвежда от следващия месец в централната част на Свиленград. Нововъведението е след решение на Общинския съвет.

Служебният абонамент гарантира осигуряването на свободни паркоместа в натоварения трафик в центъра и ще улесни дейността на бизнеса и търговските обекти.

Специалистите в кметството са изготвили схема на възможните за платено паркиране места. В нея са включени централните части на града, заключени между улиците „3 март”, „Бурденис”, „Крайречна”, „Хр. Шишманов”, „Г. Кирков”, бул. „България”. В този район са обособени общо 561 паркоместа, от които 146 ще бъдат предоставени за служебено ползване.

От абонамент за паркоместа могат да се възползват само собственици, ползватели или наематели на нежилищни имоти, осъществяващи стопанска дейност. Два са вариантите на абонаментния режим – временен – само през работни дни от 8 до 18 часа, и постоянен – денонощно за цялата седмица.

За получаване на разрешение за служебен абонамент се подава заявление по образец в Информационния център в Общинска администрация – Свиленград, като се посочи броят на исканите паркоместа. Картата се получава след разрешение от кмета и сключен договор. Забранява се преотстъпването срещу заплащане на паркоместа в режим „Служебен абонамент” на други физически или юридически лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button