Регион

Автобус изпуши навръщане от Александруполис, 50 човека с кошмарно пътуване

За кошмарното си пътуване от Свиленград до Александруполис и обратно в събота, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Автобусът тръгнал нормално в 6 часа от Свиленград, но вместо да поеме директно към границата с Гърция се отбил до с. Мезек, където трябвало да се качат още хора.

„След паспортния контрол на ГКПП „Капитан Петко войвода“, намиращ се на 3 километра от Свиленград, бяхме уведомени, че автобусът не може да продължи, защото има технически проблем. Всички пътници, сред които и малки деца, и възрастни хора, бяха „изсипани“ на плаца на пункта през хладното септремрийско утро в очакване да пристигне нов автобус“, се казва в читателския сигнал.

48 пътници от автобуса и 16 от микробуса на същата фирма чакали 2 часа и 10 минути „Бойдеви“ да изпратят нов автобус. Пристигнала Сетра с номер Х 3132 АР, управляван от същия шофьор. На въпросите на хората шофьорът отговорил, че е повикан само за този курс, не работи за фирмата и не носи отговорност за закъснението. Отделно автобусът не разполагал с работеща климатична система – вместо да охлажда, тя загрявала.

Така вместо в 9.15 ч хората били в Александруполис в 11:30 ч. „На цена 20 лв. при разстояние Свиленград-Александруполис 171 км не получихме дори минерална вода на отиване. За сведение фирмите от Хасково изпълняват маршрута от 246 км и обратно при същата цена с включени туристически гит, минерална вода и газирани напитки“, разказват недоволните пътници.

Автобус

Хората преглътнали закъснението, но кошмарът им продължил навръщане, когато потеглили обратно в 17:30 часа от плаж Делфини. Автобусът започнал да пуши и да отделя газове, които влизали директно при пътниците.

„Не беше възможно нормално да се диша и бяхме принудени да пътуваме с отворени врати и люкове. При увеличаването на задушливия газ пътниците изпаднаха в паника и принудиха шофьора да спре и да потърси помощ от фирмата и да помолим за нов автобус. Друг автобус не ни беше изпратен с оправданието, че собственикът е на екскурзия в Турция. Шофьорът, с помощта на пътниците, започна да облива спирачната система на автобуса, защото предполагаше, че проблемът с газовете идваше от там, без да е напълно сигурен дали това е наистина така“, продължават неволите на пътуващите.

В крайна сметка те отново потеглили с пушещия автобус с мокри кърпи на лицата си за да могат да дишат от тежкия газ. Страхът от искра, която ще запали автобуса също ги тормозил. На възрастна жена й прилошало, а други повръщали.

След 4 часа всички били в Свиленград, където никой от фирмата не ги посрещнал поне да им се извини.

Хората припомнят, че автобусната фирма е монополист в Свиленград и призовават ДАИ и общината да затегнат техническия контрол върху автобусите.

Пътниците изпратиха снимка на автобуса и подписка от всички недоволни хора. Те не искат компенсация от фирмата, а проверка на техническата изправност на всичките й автобуси.

Haskovo.info се свърза с представител на автобусната фирма, който обясни, че не може да разговаряме със собственика, който бил извън страната. От фирмата не били запознати с проблемното пътуване, но се ангажираха да проучат случая и да вземат мерки с авариралия автобус, така че такива инциденти повече да не се повтарят.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Алекс
Алекс
05.09.2016 13:01 13:01

Така се получава, защото собственика на фирмата го интересуват само парите. Важното е да има печалба, а че автобусите им са раздрънкани, че няма никакъв комфорт за пътниците, че шофьорите карат много повече от определените им от закона часове и им се заплаща възможно най-ниската заплата,че трябва в такива случаи да компенсират пътниците за неудобствата, които са им причинили и т.н. това не важно. Най-лесно е като потърсят собственика на фирмата да каже, че не е в страната. Не му трябва да се разправя с журналисти и ядосани пътници, нека го отнесе най-невинния – шофьора. Крайно време е да се вземат сериозни мерки по контрола за техническото състояние на автобусите и отговарящите за това институции да си свършат работата.

Анонимен
Анонимен
05.09.2016 15:57 15:57

AVTOBUSITE NA BOIDEVI SA OPAASNI ZA JIVOTA NA PATNICITE. DO XASKOVO V 6.00 sutrinta e nevazmojno za patyvane avtobusat im, prosto ne moga da opiha razvaleniat avtobus. biax I s dete pri tova, nehto yjasno, samo tozi koito se e vozil prez liatoto v tozi chas sutrinta s tazi linia moje da znae kakav ad e. za selata malkite mikrubusi pak sahtite ,a shofuorite s mn. loho darjanie. za men tazi firma triabva da bade spriana .

Radka
Radka
05.09.2016 15:59 15:59

AVTOBUSITE NA BOIDEVI SA OPAASNI ZA JIVOTA NA PATNICITE. DO XASKOVO V 6.00 sutrinta e nevazmojno za patyvane avtobusat im, prosto ne moga da opiha razvaleniat avtobus. biax I s dete pri tova, nehto yjasno, samo tozi koito se e vozil prez liatoto v tozi chas sutrinta s tazi linia moje da znae kakav ad e. za selata malkite mikrubusi pak sahtite ,a shofuorite s mn. loho darjanie. za men tazi firma triabva da bade spriana .

ггг
ггг
05.09.2016 19:02 19:02

няма живи съученици тая сетра !

Back to top button