Регион

Модернизиран парк откриха в Баните с детски празник

Парк с модерна детска площадка и игрище за баскетбол на един кош – т. нар. стрийтбол, беше открит официлно днес в Националния курорт Минерални бани.

Лентата прерязаха кметът на Минарални бани Мюмюн Искендер и зам.-областният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк. Придобивката за курортното селище край Хасково беше реализирана по проект от Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

Проектът е за около 371 000 евро. Освен паркът в Минерални бани, който се намира до полицейското управление, със средствата бяха ремонтирани и 7 малки парка и градинки в турската област.

Обектите в Турция са с доста по-скромни размери, затова и техният брой е по-голям.

„Програмата за трансгранично сътрудничество е възможност за малки общини като нашата да решат част от насложени в годините проблеми. Надявам се за в бъдеще доброто ни сътрудничество с Турция да продължи“, каза кметът Мюмюн Искендер.

Зам.-обастният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк заяви, че двете стани подготвят и следващ порект, който предвижда почистване на речни корита като превантивна мярка за недопускане на наводнения.

На откриването на парка дойдоха много жители и гости на Минарални бани. След това в парка се проведе и детски празник, организиран за децата от общината.

Бани

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
И. Ванчев
И. Ванчев
07.09.2016 21:40 21:40

Какво толкова има в този парк за 371000лв.Кметът пак отнесе парите за новите си хотели.

Back to top button