Спорт

Десетки се включиха във „Воля за спорт“, Беливанов игра шах

Десетки деца, младежи и възрастни се включиха в националната инициатива „Воля за спорт“ на пл. „Свобода“ в Хасково.

Проявата е насочена основно към хората с увреждания, които да играят и спортуват, което да им помогне да се социализират и интегрират в обществото.

Водеща на проявата бе Нина-Никол Хамилтън, а уастниците приветства и президентът на волейболния „Локомотив Пд“ Петър Узунов, който 10 г. играе в мъжкия национален волейболен отбор на България, като 2 г. е бил негов капитан. От 30 г. се занимава с волейбол. Той е световен шампион за младежи в Кайро-1991 г. и многократен шампион на България. Играл е в над 10 страни, като в повечето е ставал и носител на купата.

Спорт

Участниците се включиха основно в игрите по тенис на маса, шахмат, табла и рисуване. Зад шахматната дъска седна и кметът Добри Беливанов, като сред официалните гости бе и зам.-областният управител Валентин Ангелов.

Националната кампания „Воля за спорт“ се провежда с помощта на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания, под патронажа на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.

За доброто настроение на всички се погрижиха певиците Пламена и Бриана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button