Хасково

78 за ден през хасковската болница, транспортираха тежко ранен от катастрофа в Пловдив

Двама са ранени при тежка катастрофа днес край хасковското село Стойково, съобщиха за Haskovo.info от МБАЛ-Хасково.

При инцидента, в който Фолксваген се е забил в камион са пострадали двама харманлийци на 41 и 45 г. Единият мъж се е отървал с рана на главата и е изписан за домашно лечение, но другият е по-тежко пострадал. Той е със счупен таз и е транспортиран в пловдивска клиника.

Само за последното денонощие през хасковската болница са преминали 78 човека, от които 46 са приети по отделенията. Най-много са настанени в Урология – 12, в Детско и Хирургия – по четирима, трима са в Неврохирургия. От болницата отчетоха завишение на пациентите с края на отпускарския сезон.

За последната седмица в региона има регистрирани два случая на вирусен менингит при общо 6 за страната, съобщават от Националния център по обществено здраве и анализи. Трима са новите с туберкулоза, а по един с остър вирусен хепатит и аскаридоза.

Тези с варицела са 10, а пипналите стомашно-чревни разстройства са 19.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пациент
Пациент
08.09.2016 17:08 17:08

Какво урология,какви 5 лв.?То кой остана да лекува там?От урология в хемодиализа.Пълен майтап е това отделение,наред с ортопедията начело с Миндиля.Пак си е купил нова кола,а от къде тия пари с тези смешни лекарски заплати.

Back to top button