Хасково

Нови свободни места за учители дни преди 15-ти, испанка и американец в Езиковата

Четири нови свободни места за преподаватели са обявени само дни преди началото на учебната година – 15 септември.

Три от тях са за преподаватели в селата Иваново, Долно Ботево и Свирачи, а едно е за детска учителка отново в селска забавачка, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Допреди няколко седмици вакантните учителски места бяха 86. От РУО посочиха, че очакванията са повечето от тях да бъдат заети преди началото на годината, защото за всяко има кандидати.

Ако за някое училище няма желаещи новозавършили или безработни учители часовете ще водят пенсионери, уточниха от РУО.

По същото време в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ пристигнаха испанката от Канарските острови Тамара Падрон и американецът от Ню Джърси Джеръми Итън. Двамата владеят по няколко езика, включително и китайски.

35-годишната испанка ще преподава на 9, 10 и 11 клас и ще води испански театър. Тамара е в Хасково по междуправителствена спогодба с испанската държава.

Американецът пък ще влиза с другите учители в часовете по английски на 8, 9 и 11 клас. Той е тук по програмата Фулбрайт.

Тамара е преподавала 2 г. в Русия, 3 г. в Китай и година в Словения. По нейните първоначални наблюдения България е хубава и приятна страна, а хората тук са изключително любезни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Като вече
Като вече
12.09.2016 16:49 16:49

Като вече се заемат местата, едва тогава съобщавате за тях. Особено когато са в града. А пом.директорите, които отдавна са в пенсионна възраст, пенсионирахте ли ги или ще ги държите, докато някой началник остане без работа, че да го настаните пак на хубав и доходен пост.

огого
огого
12.09.2016 20:34 20:34

Елате да видите в едно училище в града какви ги назначава госпожата – от кол и въже, ама такива дето даскали скоро не са работили. А дали изобщо имат дипломи за учител или педагогическа правоспособност никой не знае. Но тази директорка така назначава – първо дружки, после по далавера, после по симпатия и накрая на пук на правилата. Щото си мисли, че до живот се е окопала на директорския пост – ама не се знае – едно е да си спечелиш конкурса не местно ниво – друго е да си спечелиш уважение и репутация, че си способен и кадърен!

Анонимен
Анонимен
04.10.2016 9:22 9:22

В училище Отец Пайсий Хасково няма ли най после да пенсионират пом. Дир Росица Атанасово Бативкова.Няма ли кой да я смени.Такива комунисти аман от тях
Нама места за младите хора.

Back to top button