Хасково

Назначават медик за трениращите в спортните зали в Хасково

Назначаването на специалист по спортна медицина, отговарящ за трениращите в спортните зали в Хасково, предлага с докладната за петъчната сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

За това е постъпило предложение от директора на общинското предприятие „Спорт и отдих“, с която се иска увеличаване числеността на персонала с една щатна бройка за спортно-медицинско лице.

Мотивите за това са, че тренировъчните занимания на всички възрастови групи, включително и на учениците от Спортното училище „Стефан Караджа“ се провеждат в спортните зали.

Също така е необходимо да се извършват задължителните предсъстезателни медицински прегледи и покриване на всички спортни състезания, които се провеждат в тях, се казва още в докладната.

Така предложението е щатовете в общинското предприятие да станат 17 с този на медика.

Предложението за медицинско лице към спортните зали идва месец след смъртта на боксьор в зала „Спартак“, който бе покосен от инфаркт след тренировка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.09.2016 12:28 12:28

Преди години е имало спортен диспансер в зала Спартак , добре е да се възстанови , за да не се налага да се ходи до Пловдив за преглед или да се пишат фиктивни бележки от лични лекари!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button