Хасково

Спортното пеша на училище, съпровождат и Пробега за мир през Хасково

Тази сутрин учениците и преподавателите от хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ пристигнаха пеша на училище.

Инициативата е в рамките на Европейската седмица на мобилността. Абитуриентки признаха пред Haskovo.info, че обикновено идват на училище с коли, но днес са решили да дойдат пеша.

Ученици от Спортното пък ще посрещнат днес участниците в Международната щафета „Пробег за мир“, която ще мине през Хасково. Спортистите ще бягат с колоната от входа на града откъм Димитровград до ОУ „Христо Смирненски“.

От общината съобщават, че се очаква пробегът да стигне входа на Хасково в 13:40 часа. Колоната ще бъде съпроводена до „Смирненски“ и от представители на Велоклуб Хасково.

В двора на училището участниците в пробега ще се включат в различни игри с децата.

Пробегът за мир има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Провежда се от десетилетия. Това е най-мащабната и най-продължителната масова проява посветена на мира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button