Хасково

Огънят на мира премина през Хасково, стотици деца си предадоха факела в „Смирненски“

Международната щафета „Пробег за мир“ премина в ранния следобед и през Хасково.

Международната група от 13 човека с капитан Дипаваджан Ренер от Австрия бе на входа на Хасковско откъм Димитровград малко след 13 часа.

Там към маратонците се присъединиха състезатели от Спортното училище „Стефан Караджа“ и колоездачи от Велоклуб Хасково.

Пробег

Групата пробяга разстоянието до ОУ „Христо Смирненски“, а факелът носеше шампионката Йорданка Стоянова.

В двора на училището всички бяха посрещнати топло от стотици деца. Те научиха, че пробегът е основан преди 29 г. и оттогава вече е обиколил 17 пъти Земята, като огънят е минал през 150 държави. Факелът е бил на двата полюса, връх Еверест и дори на руската космическа станция „Мир“.

Пробег

Ренер обясни на децата, че факелът е символ на мира. За да усетят огъня в себе си децата бяха призовани да сложат ръце на сърцата си и да затворят очи. Малчуганите разбраха още, че най-важното качество в спорта е отборния дух.

Участниците в пробега изпълниха Химна на световната хармония.

Пробег

След това всички деца се подредиха в огромен кръг и факелът мина през ръцете на всеки ученик. През това време група от училището поздрави гостите с песни. Имаше и размяна на подаръци между домакините и участниците в пробега.

Международната щафета се провежда през 2 г. Пробегът за мир е стартирал през февруари от Португалия и се очаква след около 3 седмици да финишира в Рим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button