Регион

С 5 лагера, много игри и спорт сближават учениците от етническите малцинства в Баните

Развитието на подкрепяща и позитивна среда в етническите смесени училища в община Минерални бани стартира с проекта ЗАЕДНО – За Активно Европейско Демократично Недискриминиращо Образование.

За 29 месеца учениците от училищата в общината ще се включат в извънкласни и извънучилищни клубове по интереси: „Сцената ни учи и сближава“, „Етно-мозайка“, „Танци-манци“, „Спортът е приятелство”, „Етнокухня“, „Заедно за природата“. Предвижда се провеждането на 5 приключенски лагера.

Включена е и съвместна доброволческа дейност в клуб „Дар за моята община”. Планирано е и обучение на родители. Местната общност ще стане съпричастна с изявите на участниците в проекта при провеждането на „Съвместни спортни празници и инициативи“ и „Празници на различията“.

Бенефициент е СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – с. Минерални бани. Партньори по проекта са СУ „Христо Ботев“ – с. Караманци, община Минерални бани и Сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“ – Хасково.

Проектът е с начало 22 август 2016 г. и се предвижда да приключи до 31 декември 2018 г. Финансирането от ЕСФ е в размер на 353 590,90 лв., а националното финансиране – 62 398,39 лв. Общата стойност на договора е 415 989,29 лв.

На 16 септември 2016 г. стартираха дейностите на клубовете по интереси за изпълнение на проект BG05M2OP001-3.002-0012 „ЗАЕДНО /За Активно Европейско Демократично Недискриминиращо Образование/“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button