Хасково

Джамбазки: Бежанските лагери вън от градовете, хеликоптери и дрон да патрулират границата

Като външна граница на Европейския съюз България е фронтова държава и е абсурдно бежанските центрове да са в градовете, както е в Харманли, заяви на пресконференция в Хасково евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Джамбазки се обяви за изнасянето на бежанските лагери от градовете. Той посочи, че те трябва да са на граничната браза, а не в обезлюдени райони или бивши поделения. Това било практика и в Австрия.

„Нелегалните в България трябва да се връщат, защото в голямата си част, те не са майки с деца от Сирия, а млади мъже от Афганистан“, каза още Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че гранична полиция имат остра нужда от дезинфектанти, медицински прегледи и дърва за огрев. Джамбазки се обяви за плътно покриване на границата – ограда, видеонаблюдение, изграждане на постове, пътища и прокарване на телефонен кабел за районите в радиосянка. Той призова в патрулирането на границата да се включат хеликоптери, както и дрон за наблюдение.

По думите на Джамбазки темата за бежанците ще е сред основните в започналата кампания за президентските избори. На пресконференцията бяха представителите на областния предизборен щаб на Коалиция „Обединени патриоти“, в която влизат ВМРО-БНД, НФСБ и „Атака“.

Патриотите казаха, че ще се борят за балотаж на президентските избори и че техните кандидати нямат началници в Анкара, Брюксел и Москва, като останалите, а техни началници са българските данъкоплатци.

Коалицията издига Красимир Каракачанов и Явор Нотев като свои кандидати за президент и вицепрезидент.

Участниците в пресконференцията ще присъстват на официалното откриване на паметната плоча на загиналите във войните жители от харманлийското село Българин. Както Haskovo.info писа идеята за плочата е на 74-годишния Васил Вълчев от селото, който сам финансира изработването й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
само лакьрдии
само лакьрдии
25.09.2016 11:36 11:36

Дрьн-дрьн.

Българин
Българин
25.09.2016 13:02 13:02

Бг на Бг!

chochko
chochko
25.09.2016 18:36 18:36

Патриотите нямали началници в Ансара и брюксели щели да са независими Как ще си независим като нямаш пари и парите идват от Европата В случая с патриотите ми идва на ум една приказка–На гол корем чифте пищови Лошото е в това че много глупаци се връзват на агитациите на партиите

инкасатор
инкасатор
27.09.2016 14:53 14:53

Харманлийския лидер на ВМРО да вземе от евродепутатът 1000 лева за си плати 500 кубика крадена вода от водното и тогава да ми се правят на патриоти. Крадат вода като циганите и не плащат като бежанците а излизат пред хората да раздават правосъдие

Back to top button