Регион

Кампанията „Живот за Саня“ се разраства, включиха се деца, родители и съветници

Благотворителната кампанията „Живот за Саня“ в Харманли се разраства и в нея се включиха деца от ОУ „Иван Вазов“ и техните родители.

Те събраха близо 1350 лв. само от парите, спестени от цветя за учителите на 15 септември, съобщава „Сакар нюз“.

Заместник-председателят на общинския съвет Светлана Николова, съобщава че в днешната благотворителна акция за Саня Чанакова за 3 часа са събрани 1400 лв. за лечението на момичето. В 14 ч. в сметката в Уникредит бяха преведени 1394.22 лв. от гражданите на Харманли. Те постъпиха в дарителската кутия пред Градския парк и пл. Възраждане в часовия интервал от 10:30 до 13:30 ч. Кутията бе отворена в присъствието на адвокат Велин Александров, Фани Димитрова, Дарина Костадинова и Светлана Николова и набраната сума бе преведена веднага по сметката на Саня.
Най-голямото дарение в размер на 300 лв. постъпило от Господин Кръстев, бивш полицейски служител и сега работещ в САЩ, чрез неговата близка Мария Желева.

Утре акцията продължава, като дарителската кутия ще бъде на заседанието на общинския съвет.

Haskovo.info припомня, че 15-годишната Саня се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция.

Донор на момичето ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство.

Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лв. Сумата ще порасне и с още 5000 долара, ако се пристъпи към кръстосана трансплантация. Досега, в редица дарителски акции, са събрани 26 000 лв.

Банковата сметка за дарения е:

BG14UNCR 7000 1522 615 220

Уникредит Булбанк

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button