Хасково

Инспекцията по труда наредила свалянето на скелето за санирането на блок 8 в „Орфей“

Инспекцията по труда е наредила да бъде демонтирано скелето за санирането на блок 8 в хасковския кв. „Орфей“, съобщи на пресконференция директорът на службата Петър Андреев.

Haskovo.info припомня, че на 25 август сутринта от строителната фирма започнаха монтаж на скеле, а вечерта си го прибраха. Тогава от общината обясниха, че не са карали фирмата да монтира или демонтира. От Инспекцията обаче проверили обекта и установили, че от фирмата нямат разрешително за поставянето на скеле.

Андреев предупреди, че едновременно със селското стопанство, където вече има издадени 21 000 еднодневни трудови договори и Хасковско е на трето място в страната, под лупа се следи и санирането в региона. Целта е със започването му в Хасково да се избегне стъпката, при която работата се дава на подизпълнители, които не разбират от това, а работниците им са без трудови договори. Шефът на Инспекцията допълни, че той ще направи всичко да си свърши работата и санирането да стане качествено, а не след 10 г. от блоковете „да се развяват стиропори“.

През август от инспекцията са извършили общо 67 проверки в региона, констатирали са 195 нарушения, съставени са 11 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 33 за общо 45 350 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pesho
pesho
29.09.2016 12:16 12:16

А какво стана със санирането уж щеше да започва ……????

нов гост
нов гост
29.09.2016 13:11 13:11

Ще започне все някой ден,първо да разпределим парите и каквото остане за саниране то ще е.

Добри Василев Беливанов
Добри Василев Беливанов
29.09.2016 14:03 14:03

Този, който е наредил слагането на скелето, е безкрайно нагъл. Но понеже го познавам, ще кажа, че го бях предупредил да не го прави. Но той не ме слуша. То кой ли ме слуша, де.. Този човек е ясен на всички. Иван Стаматов се казва. Лани плати за Шалапатов да е в нашата листа – на ГЕРБ. Глоби? Санкции за фирмата? Йок!, както казват коалиционните ни партньори от ДПС.
Всеки в Хасково прави каквото си поиска и никой не ме слуша. Ама ще видят те! Ще се разбера с шефа Делян Добрев и получа ли разрешение – ще видят те! Това не се издържа вече. На резил станах, за да угаждам на прости и крадливи хора. Питате ли ме какво ми е когато Динко Динев по пет пъти на ден идва при мен, за да иска да му дам уличното осветление. Ами Иван Стаматов, Александър Добрев (таткото на шефа), Антон Иванов, Иван Михайлов (който спонсорира полетите със самолет на митрополит Николай) и още, и още, и още… Пеянков и той иска да копае за кабели без да плати таксата в общината. От ДПС си искат тяхното, обещано по време на предизборната кампания преди година… А те са като Пеевски – нямат наяждане.
И всеки при кмета идва. А от мен нищо не зависи – вижте ми администрацията, един с конкурс няма назначен. Роднина, съпартиец, роднина, съпартиец, човек на Стаматов, роднина, коалиционен партньор, предател – бивш човек на Г.Иванов… Как се работи с тия хора? Страх ги е секс да правят в тая администрация – че току виж „ударили“ някоя брятовчедка на Добреви…
Тежко ми е, но не се оплаквам. Шефа ми е разрешил да си вземам цялата заплата и от време на време да правя малки дарения, когато има кампания на ГЕРБ. Близо 3 бона месечно бруто с пенсията. Толкова ми е прихода. Не е много, но е нещо. Сам човек съм, умея да пестя. От първата година кметуване съм спестил към 18 200 лева. И от втората викам толкова, и стига. Рушвети не вземам. Щото никой не ми предлага. Имам си шеф за тая работа.
Ако е рекъл Бог, да изкарам още година, да да спестя още някой лев за ремонтче на Голфа, и напускам.

Подпис: Дядо ви кмет

Трайчо
Трайчо
29.09.2016 14:56 14:56

Абе не разбрахте ли че няма да има саниране, само нагушване с пари

gost
gost
29.09.2016 15:36 15:36

Защо се допускат да кандидатстват фирми, които не могат да изпълнят проекта сами без подизпълнители? Няма корупция в тия проекти в никакъв случай!!!

Back to top button