Хасково

Разкриват 102 нови работни места, трайно безработните в Хасковско са 3401

102 нови работни места ще бъдат разкрити за срок от 5 месеца от 1 ноември до 31 март 2017 г.. Комисията по заетост към областния съвет за развитие прие програмата за заетост и обучение.

Тя е изготвена на база предложения на всичките 11 общини от региона. С решение на правителството за Хасковска област по Регионалната програма за заетост и обучение са отпуснати 231 907 лв. и с тях ще се финансират новите работни места.

82 от тях са на пълно работно време, останалите 20 са за непълен работен ден. Основно наетите лица ще бъдат в сферите поддръжка на имоти държавна и общинска собственост, охраната им, транспортни услуги, озеленяване, поддържане и почистване на пътища, хигиенизиране. Най-много работни места по програмата ще се открият в община Димитровград – 16 , най-малко са в Ивайловград – 5.

Безработица

От Агенцията по заетостта в Хасково съобщиха на пресконференция, че безработицата в региона през август е 9.3% и спада с 0.2% в сравнение с юли. Регистрираните безработни са 9693, от които жените са 5577.

Трайно безработните с престой в бюрата по труда над 1 г. са 3401, тези над 50-годишна възраст – 4022, младежите са 1047, а висшистите без работа – 1111.

Най-ниска остава безработицата в община Хасково – 6.9%, а най-висока е в Маджарово – 26%.

През август на работа са постъпили 570 човека, а обявените свободни работни места са 528.

От Агенцията напомниха, че на 25 октомври в Дома на техниката в Хасково ще се проведе обща трудова борса. Както Haskovo.info писа срещата на бизнеса с безработните е от 11 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button