Любопитно

31 библиотеки в Хасковско с указателни табели

Пътят до 31 обществени библиотеки в Хасковска област, снабдени с компютърна техника, ще бъде обозначен с указателни табели.

Това предвижда инициативата „Пътят към библиотеката“. Тя се осъществява от фондация „Глобални библиотеки – България“ с подкрепата на общините и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ.

Табелите „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места ще осигурят по-добра видимост, ще популяризират обществените библиотеки като места, където гражданите могат да ползват безплатно интернет, информационни ресурси и електронни услуги. За хора без собствен интернет, особено в по-малки и отдалечени селища, много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа.

В областния град табели ще посочват Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, библиотеките на читалищата „Заря-1858“, „Пейо Яворов-1982“, „Проф. Асен Златаров-1961“ и „Арарат-2001“. В списъка са градските библиотеки в Димитровград и Свиленград, читалищни библиотеки в Харманли, Любимец, Симеоновград, Тополовград, Ивайловград. Предвидени са и читалищните библиотеки в Радиево, Добрич, Крепост, Капитан Андреево, Бисер и други села.

Библиотеките са оборудвани с компютърна и комуникационна техника за безвъзмездно ползване в рамките на програмата „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button