Хасково

Арест за шестима от задържаните за корупция, съдът пусна трима от митничарите

Шестима от задържаните за корупция митничари и гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд.

Най-тежката мярка „задържане под стража“ получиха: граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев, Симеон Николов.

Съд

Според хасковския съд срещу митничарите Любомир Апостолов и Пламен Русев не могат да бъдат направени обосновани предположения, че са извършили престъплението в което са обвинени и им наложи най-леката мярка – подписка. На митничаря Валери Казаков бе наложена мярката „домашен арест“, защото неговото име се съобщава от свидетеля с тайна самоличност 001, но не като поискал или взел подкуп. В същото време за взел парите се посочва Петър Христов, който пък въобще не е привлечен като обвиняем.

Haskovo.info припомня, че митничарите и граничните полицаи бяха арестувани на 30 септември при акция на специализираното звено „Антикорупция“ на ГКПП „Капитан Андреево“. Досъдебното производство пък е от 2015 г.

Съд

На днешното съдебно заседание стана ясно, че тайният свидетел 001 е турски шофьор на автобус, който редовно изпълнява курсове по линията Турция – Румъния. Адвокатите на задържаните поискаха съдът да ги освободи, защото цялото обвинение се крепи основно на тайния свидетел, който често дава противоречиви показания.

Вчера пък от Софийска градска прокуратура са освободили митничарката Детелина Андонова, която страда от онкологично заболяване срещу парична гаранция 2000 лв. Срещу 5000 лв. гаранция пък е пуснат и направилият самопризнания митничар Йордан Кондурджиев.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
AIHAN
AIHAN
04.10.2016 8:52 8:52

DANO NE SA SAMOTNI

Back to top button