Регион

Интегрират деца от малцинстватна в училищни инициативи

Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства подкрепи финансово инициатива на община Харманли, която ще се осъществява в града и в село Върбово.

В следващите месеци там ще се прилагат ефективни форми на интеркултурно образование и за съхраняване и развиване на културната идентичност на децата.

Тези цели си поставя и ОУ “Христо Ботев“ в свиленградското село Левка. На конкурсен принцип то също получава средства, за да интегрира по-успешно децата от малцинствата.

Центърът за образователна интеграция е създаден през 2005 г, за да подпомага държавната политика в сферата на образователните потребности на децата и учениците от етническите малцинства. За онези, които нямат равен старт, се полагат специални грижи с оглед пълноценното им участие в образователния процес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button