Хасково

Търсеният за тероризъм французин твърди, че е спец по експлозивите

18-годишният Мишел Клеман, издирван от френските власти за тероризъм, заяви пред Хасковския окржен съд, че е специалист по експлозиите. Това стана на първото заседание по производството за неговата екстрадиция. Първоначално той посочи, че работи в армията, след което уточни, че сега е безработен.

Французинът, който има и канадско гражданство, заяви съгласието си да бъде екстрадиран.
Клеман беше задържан на Капитан Андреево преди седмица при опит да премине в Турция. Във Франция той е под съдебна забрана да напуска департамента, в който живее, както и да влиза в училища и университети. Причината е, че общувал с хора, следени за тероризъм, гледал видеа с убийства. Веднъж пък притеснил студентите в университетски факултет, като влязъл там с мюсюлманска одежда. Клеман обяснил, че търси момиче, което видял в джамията във френския си град.

Съд

Сега Клеман отивал в Турция, където щял да се чувства по-спокоен.

След днешното съгласие за екстрадиция, хасковският съд му даде 3 дни срок, в който той може да размисли. Ако потвърди желанието си, още следващата седмица младежът ще бъде ескрадиран във Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button