Регион

Прокуратурата иска постоянен арест за хванатите с 300 кила марихуана

Свиленградската районна прокуратура привлече като обвиняеми 60-годишният Петър С. и Атанас С. на 66 г., за държане на високорискови наркотични вещества-марихуана без надлежно разрешително, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, на 5 октомври в Свиленград беше извършена проверка от криминалисти в стопански постройки в покрайнините на града, стопанисвани от двамата обвиняеми. В тях е била открита и иззета зелена листна маса, оставена за сушене, с общо тегло 300 килограма.

Установено е, че марихуаната е отглеждана на място, близо до постройките, в които е намерена. Оттам обвиняемите лица са го прибрали и подготвили за сушене.

Под ръководството на свиленградската прокуратура продължават допълнителни огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели и др. Продължават действията за установяване на съпричастност и на други лица към деянието.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Утре прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение задържани под стража спрямо тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button