Хасково

Димитър Карев от ПМГ с „Джон Атанасов“ за топ проект по информатика

Зрелостникът от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ Димитър Карев е носител на наградата “Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки“ заедно с Дона-Мария Иванова и Мартин Куванджиев.

Призът им е за постигане на високи резултати с авторските си проекти в национални и международни научни конкурси и фестивали.

„Джон Атанасов“ е най-голямата награда в областта на информатиката в България. Основната награда се дава на изявени учени, сред които бе и д-р Зорница Козарева, завършила ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Димитър Карев

Президентът Росен Плевнелиев връчи и призове специално за талантливи ученици и студенти. Карев е награден основно за участието си в изследователската лагер-школа в MIT, която продължава 6 седмици и идеята е да се направи авторски проект под ръководството на професори от МИТ, Харвард, Бостънския университет. Проектът на хасковлията е оценен в Топ 5 на цялата школа и като най-добрия проект по информатика.

Това е поредното признание за Димитър Карев в областта на информатиката. След дипломирането си от ПМГ Митко иска да продължи образованието си в САЩ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Съученик
Съученик
09.10.2016 16:13 16:13

Все напред и нагоре, Митко!

Back to top button