Любопитно

Харманли посрещна поети с китари, богата програма и на панаира

С изложба „Георги Янев и приятели” стартира 30-ото юбилейно издание на традиционната за Харманли среща на бардове от цялата страна „Поетични струни” тази година.

Тя бе подредена в една от залите на Културен център Харманли и открита от Владимир Запрянов, художник и приятел на Жоро – „нестандартния бохем на духа, какъвто само Харманли може да роди”, както самият той го определи в прочувствени думи пред присъстващите.

Малко по-късно се състоя и официалното откриване на Поки 2016. С минута мълчание присъстващите в залата почетоха паметта на Гриша Трифонов, основател и основен двигател на Поки през годините, който почина миналата година.

Празник

В първия ден от традиционната среща на поетите с китари от цялата страна се проведе и първата част на Юбилейния концерт. Бардовете представиха новите си песни и изпяха старите си хитове. Рециталът на Асен Масларски и синът му Борис и изпълненията на Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян заслужиха аплодисментите на публиката.

Два музикални албума тръгнаха от Харманли към почитателите си – новият музикален албум на Митко Динев със странното заглавие „Бюлетень об уровне реки Дуная в сантиметрах“ и албумът на Гриша Трифонов – „Неизбежен човек“. Те бяха представени пред публиката на Поки 2016 в рамките на програмата от втория ден на бард феста, наред с представянето на нови книги на Христо Карастоянов, Йото Пацов, Асен Сираков, Валери Станков, Димитър Гачев.

Празник

Рециталът на Михаил Белчев и съпругата му Кристина, както и концертите „Спомен за приятели” и „Ново вино, нови песни ” също бяха част от Програмата за втория ден на Поки.

И тази година по традиция в програмата на общината за есенния панаир “Карабаа” присъстваха и народни борби. Те се проведоха на Ротондата пред Исторически музей Харманли, а публиката беше многобройна. Секретарят на общината Цонка Малева преди старта на схватките пожела на участниците успех и положителни емоции.

Наградният фонд за победителите бе осигурен от кметството. Атрактивното събитие в съботния панаирен ден премина при огромен интерес. Общината благодари на всички участници и най-вече на съорганизаторът Донко Трендафилов, който в ролята си на водещ на събитието успя да забавлява публиката по неповторим начин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button