Хасково

Отстраниха от работа в митницата Тодор Караиванов

Бившият шеф на закритата митница „Свиленград“ Тодор Караиванов е отстранен от работа. Това стана с решение на Хасковския окръжен съд, близо две години след акцията на ДАНС, когато Караиванов бе задържан.

Решението вече е влязло в сила, след като Караиванов не го е обжалвал пред Пловдивския апелативен съд.

Искането за отстраняване на Тодор Караиванов е внесено на 4 октомври от Софийска градска прокуратура, под чието наблюдение е досъдебното производство. Досега Караиванов работеше като главен митнически инспектор към Митница-Бургас „Свободна зона”. Според прокуратурата по този начин обвиняемият можело да влияе на свидетелите за пълното и обективно изясняване на истината. Пред хасковските магистрати Караиванов заявява, че не е съгласен с мотивите на прокуратурата. Той обаче заявява, че не възразява да бъде отстранен от работа. Мотивите му са, че желае да се прекратят спекулациите, че ще пречи на разследването.

През лято хасковският окръжен съд върна обвинителния акт на софийската прокуратура по делото срещу Караиванов с мотивите, че държавното обвинение е допуснало процесуални нарушения, които трябва да бъдат отстранени. От Специализирано звено „Антикорупция“ протестираха решението пред Апелативния съд в Пловдив, като все още обвинителният акт не е внесен отново в наказателното деловодство на ХОС.

Караиванов беше арестуван в края на януари миналата година. Според разследващите той взел подкуп в размер на 4 500 евро и 1 600 лв., извършени са 9 отделни деяния при условията на продължавано престъпление, както и за набавяне на противозаконна облага от 10 000 евро, използвайки служебното си положение.

Тодор Караиванов първоначално бе задържан под стража, а сега е с мярка за неотклонение гаранция от 5 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button