Хасково

Два университета вече отвориха вратите си за отличнички на ФСГ

Абитуриентките от хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ Филка Стоянова и Нарин Ертан вече са приети без изпит в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Химикотехнологичния и металургичен университет в София.

Това стана след отличното представяне на зрелостничките на Националното състезание по природни науки и екология в Сопот през уикенда.

Там хасковлийки впечатлиха националната комисия с председател доц. д-р Божидар Галуцов от Софийския със своя проект на тема „Определяне съдържанието на амоняк в амонячна вода“.

Момичетата заслужиха сертификати за достойното представяне на Хасковска област. Проектите в състезанието бяха общо 31 от цялата страна.

Ръководители на отличничките са Десислава Василева, старши учител по химия и опазване на околната среда и Катя Христова, старши учител по биология и здравно образование. Доброто представяне на гимназистките е и благодарение на техническото и методическо съдействие на димитровградския торов завод.

Отличнички

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Просто човек
Просто човек
17.10.2016 16:37 16:37

Браво момичета! Училището ни се гордее с Вас и с учителите!

Back to top button