Хасково

Млади актьори помагат в побратимяването на Хасково и Крефелд

Разговори за побратимяването на Хасково с Крефелд вече е провел кметът Добри Беливанов с колегата си от немския град.

Това стана по време на посещението в Германия на хасковска делегация, водена от Беливанов. В състава на хасковската група бяха и 11 актьори на Румяна Георгиева от школата при Младежкия център.

Там младежите са впечатлили немската публика със спектакъл, представящ легенди и митове от България, пресъздаващи любовта на самодиви към мъже, омагьосването на овчари, както и за Орфей и Евридика.

Съвместно с немските си връстници, които вече гостуваха в Хасково на 22 юни, нашите са работили по театрален проект за случващото се с хората в контекста на терористичните заплахи.

Хасковските младежи споделиха, че въпреки опасностите, в Крефелд, който е с 230 000 жители, не се усеща напрежение или засилено полицейско присъствие. Така било и в останалите градове, посетени от нашите.

Беливанов допълни, че ще предложи на директора на ГПЧЕ „Асен Златаров“ Деян Янев хасковски ученици да посещават Крефелд, а техни деца да гостуват в Хасково.

От 22 до 30 октомври други актьори от театралната школа ще гостуват в Берлин по обмен, в който участват 5 държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
теню тенев
теню тенев
18.10.2016 12:16 12:16

Абе тоя Бай Добри кога се занимава с кметската си работа Амчи той непрекъснато е някъде с акртисти с танцьори с певци лентнички реже Много кадърни тия гербаджии бе като ЛИДЕРА СИ БАТ БОЙКО

Back to top button