Хасково

Допълнителна помощ за даровити и деца в нужда дискутираха в Хасково

Работната група за разработване на Областната стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и ученици заседава в областна администрация в Хасково.

Това е първата среща на експертите, които трябва да разработят и реализират Областната стратегия. Тя се подготвя в изпълнение на един от новите образователни стандарти – този за подкрепящото образование. Тя ще бъде направена на база анализи, предоставени от общините в хасковска област.

Според измененията на закона за предучилищното и училищно образование за цялостното развитие на децата се оказват обща и допълнителна подкрепа. В общата влизат всички досега прилагани практики в образованието.

Допълнителната помощ ще бъде насочена към четири основни групи: даровити деца, деца със специфични образователни потребности, деца в риск и деца с хронични заболявания.

Областната стратегия ще бъде за две годишен период. На тази база общините ще изготвят своите стратегии и всяка година ще приемат годишен план за дейностите по приобщаващото образование.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
някой си
някой си
18.10.2016 21:33 21:33

Абе простаци от РУО – вие само плямпате, пишете стратегия след стратегия, пък образованието на децата остава някъде в страни. Стига сте разписвали глупости. Работа е ясна – децата трябва да се научат да четат и смятат. Който има интерес ще участва в кръжоци, който няма интерес – и да го задължите все тая. Училището е за учене. След часовете дайте свобода на учителите да занимават децата, които искат това. Ако ще се разписва всяка минута – когата пикаят, кога ядат, кога се почесват, кога си бръркат в носа – нищо не става. Училището не е затвор – насила нищо не се постига. И с пет и с 15 човека има какво да се каже, покаже и с какво да се занимават учениците, когато учителя има свобода. Влезте му няколко пъти на проверка дали предварително описаните простотии съвпадат и питайте що бягат децата. Това образованието на писаница го обърнахте. На план график и на терор. В момента в училище се задушав всяко желание за творчество, за нещо различно. Какво творчество, като всичко се иска предварително – вие знаете ли какво ще е след семица времето. Един учител знае ли утре какво ще заинтересува децата, а в други ден. Ама като по план график пише да говори за старите гащи на дяда – значи това трябва да говори. Ужас и отворат е такъв тип образование!

Back to top button