Регион

„Паякът“ вдигна 28 коли само за 10 дни в Свиленград

Паякът в Свиленград започна да вдига неправилно паркирани автомобили и само за първите 10 дни са наложени санкции за 59 нарушения, съобщават от пресслужбата на кметството.

От тях 28 са случаи на принудително преместени коли на наказателния паркинг, а в 31 случая нарушителите са платили такса на място. Събраните средства са 1650 лв.

Целта ни не е масово събиране на глоби, а осигуряване на ред и безопасност в движението и създаване на навици за спазване на правилата от всички, заяви кметът Георги Манолов.

Прилагането на административната мярка принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства се въведе с решение на Общинския съвет, за да се премахне безразборното паркиране по все по-натоварените централни улици и да се улесни движението на автомобили и пешеходци. Повечето граждани изразяват подкрепа за нововъведението, заради желанието си да има спокойствие и ред по улиците в Свиленград.

Статистиката за десетдневния период показва, че се санкционират средно между 5 и 10 нарушители на ден. Контролът е системен и регулярен, с график за обхождане на улиците в различни дни и часове. Това води до постепенно установяване на ред в най-конфликтните точки от трафика в централната част на града. Предвижда се и разширяване на обхвата с още улици.

„Паяка” е в движение през цялата работна седмица и в събота – до 14 часа. След вдигането на автомобила собственикът може да си го вземе, като заплати таксата от 36 лв. и по 2 лв. за всеки час престой на наказателния паркинг. При установяване на неправилно паркиране в присъствието на водача, таксата е 18 лв.

Специализираният паркинг за съхранение на принудително преместените пътни превозни средства се намира в бившата складова база на Кореком в кв. „Изгрев“, ул.”Академик Желязков” №5.

Телефоните, на които хората могат да проверят автомобилите си или да сигнализират за нарушения, са 0884 000 702; 0886 848 098. На много места в града са поставени табели с тази информация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button