Любопитно

900 аплодираха бурно Веско Ешкенази в препълнената „Заря“, викат го на бис

Близо 900 зрители събра концертът на виртуозния цигулар Веселин Ешкенази с Камерния струнен оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков в рамките на Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“.

Салонът, който е за 650 човека се напълни преди концерта, а много ценители на музиката останаха правостоящи. От ръководтвото на читалището споделиха пред Haskovo.info, че правостоящите и хората останали да слушат от фоайето са около 250.

Концерт

„Не мога да повярвам, че дойдоха толкова хора. Чудих се дали ще има 100 – 200 човека и дали има смисъл, но така като виждам вече са необходими няколко зали“, благодари на публиката и общината Веско Ешкенази.

Програмата предложи Йохан Себастиан Бах – концерт за цигулка в ла – минор и Антонио Вивалди – Годишни времена, като публиката извика своя любимец с 300-годишната цигулка „Гуарнери дел Джезу“ на бис. Овациите не стихваха и след това, а гимназистки от ГПЧЕ „Асен Златаров“ поднесоха цветя на музикантите, каквито имаше и от дечица в публиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
публика
публика
21.10.2016 23:46 23:46

Благодаря! Благодаря!
Това беше сбъдната мечта.

Back to top button