Хасково

Светкавично подслониха бездомен мъж със счупена става в Хасково

56-годишният хасковлия Стойчо Михайлов днес остана на улицата, след като бе изгонен от познатите, при които бе прибран. От началото на месеца мъжът е със счупена тазобедрена става и трудно се движи без помощ.

Тази вечер негови бивши съседи от ул. „Добруджа“ 45, където Михайлов преди години е имал апартамент, сигнализираха Haskovo.info, че пострадалият мъж е на пейка пред блока и няма къде да нощува. Хората звънели на тел. 112, но помощ не дошла.

В началото на октомври, Стойчо е бил в болницата, но тъй като е неосигурен и няма пари, не е могъл да остане там. За смяна на ставата му пък са необходими около 5000 лв.

Бездомник

На помощ на бездомния мъж откликна шефката на общинската дирекция „Социално подпомагане“ Петя Ангелова, която след като бе сезирана от Haskovo.info веднага пристигна пред блока на „Добруджа“ и се зае с разрешаването на проблема.

В крайна сметка бе намерен варианта Стойчо Михайлов да пренощува в частния хоспис в кв. „Болярово“.

В понеделник Социалните ще търсят начини за трайното настаняване на мъжа, както и за осигуряване на неговото лечение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
23.10.2016 19:59 19:59

За сведение –Стойчо не е сам в Хасково Стойчовците са много Белята е там че те се множат и няма къде да се хранят и нощуват Стойчовщината е характерна за цялата ни държава която с гордо вдигнато евроатлантическо знаме уверено крачи къб БРЮКСЕЛ

Back to top button