Хасково

Арест за двамата с 11-те кила хероин, натоварен в Истанбул

26-годишните димитровградчани Младен Русев и Мартин Русев, които бяха задържани на ГКПП „Капитан Петко войвода“ с близо 11 кг. хероин бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че дрогата е била укрита в тайници в „Опел Зефира“, шофиран от Младен. Той бил следван от Мартин с Ауди А6.

От прокуратурата заявиха, че има доказателства, че Мартин е натоварил хероина за 400 000 лв. в Истанбул, след което е дал колата на Младен в Одрин и оттам през гръцко се насочили към България. Младен трябвало да получи за пренасянето на дрогата 1500 евро, а за Мартин не е установена сумата.

Адвокатите на обвиняемите обаче поискаха домашен арест, защото случаят не е изключителен, те са с чисто съдебно минало и няма да се укрият. Отделно, цялата операция по пренасянето на хероина е ръководена от трето лице по телефона, което не е разкрито, а димитровградчани са били само изпълнители и не са знаели, че пренасят точно хероин.

Хасковският съд остави двамата в ареста заради високата степен на обществена опасност на престъплението в което са обвинени и възможността да се укрият.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ot zatvora
Ot zatvora
24.10.2016 18:12 18:12

Nosete si vazelin pi4ove za6toto 6te poemete mnogo seme

Back to top button