Хасково

Стотина потърсиха работа на хасковската борса, историчка кандидатства за чистачка

Малко над 100 безработни, предимно от Хасково, посетиха днешната обща трудова борса в Дома на техниката в областния град.

13 фирми предлагаха работа. Сред свободните работни места са за: стажант техническа поддръжка, специалист автоматизация, инженер енергетик, специалист околна среда, здраве и безопасност, помощник-приемчик, шивачи, шофьори, дърводеле-мебелист, касиер на бензиностанция, крояч, продавач, общ работник, работник сладкарско производство и за хлебопроизводство, машинен оператор за обувното производство, работник за склобяване на детайли, чистачи, помощник готвач, сервитьор, автомонтьор, кредитен консултант.

Борса

Част от безработните кандидатстваха за вакантните места, като сред тях бе и 55-годишната Божана Георгиева от Хасково. Жената е историк по образование и сподели пред Haskovo.info, че се е записала към фирма, търсеща хигиенисти. Тя обаче не е сигурна дали ще бъде одобрена за работата, защото имало и още кандидати в списъка.

Имаше и такива, които не си харесаха подходяща работа. От фирмите споделиха, че и на тях не им е лесно да намерят кадри, защото имало много безработни с високи изисквания, включително и към заплащането. На младежите пък много не им се работило в България. Идвали само да си подновят регистрацията в Бюрото по труда и пак заминавали за няколко месеца в Германия, например.

Haskovo.info припомня, че по последни данни от Агенцията по заетостта безработицата в региона е 9.3%, регистрираните безработни са 9693, от които жените са 5577. Трайно безработните с престой в бюрата по труда над 1 г. са 3401, тези над 50-годишна възраст – 4022, младежите са 1047, а висшистите без работа – 1111.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
galia
galia
25.10.2016 13:22 13:22

TAI RUSATA NE PRODAVASHE LI BANI4KI NA BOLNICATA, SEGA KAKVO PRAVI V BUROTO PO TRUDA. TAI LI SHE KONSULTIRA BEZRABOTNITE,DETO AKO I RAZMENISH DVETE OBUVKI NE MOJE GI OBU

Back to top button