Регион

Живка Петрова поема Районния съд в Свиленград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 8 гласа „за“ Живка Петрова за председател на Районен съд – Свиленград, съобщават от ВСС.

Другият кандидат Христо Георчев получи 5 гласа подкрепа.

Петрова е съдия в Районен съд – Пловдив. Тя има над 17 г. юридически стаж, от които 9 в органите на съдебната власт като съдия.

Пред членовете на ВСС съдия Петрова заяви, че е мотивирана да кандидатства за длъжността на административен ръководител на Районен съд – Свиленград, тъй като е работила в този съд и е свързана с неговото развитие и авторитет, а от друга страна, е натрупала професионален опит в един от най-големите и натоварени съдилища в страната – Районен съд – Пловдив.

Кандидатурата й бе подкрепена от членовете на ВСС Галя Георгиева, Димитър Узунов, Даниела Костова и Светла Петкова.

Те обърнаха внимание на набелязаните в концепция на съдия Петрова цели и мерки за развитие на съда, на много добрата атестационна оценка, на нейната отличаваща се с бързина и качество правораздавателна дейност, както и на допълнителните квалификации, които притежава. Те призоваха за подкрепа на смелостта, младостта и амбициозността й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button