Регион

Димитровградска учителка на научен форум в столицата

Бистра Жекова, главен учител по български език и литуратура в димитровградската Езикова гимназия „Д–р Иван Богоров“, е сред участниците във форума „Изследователски подходи в обучението по български език“, който ще се проведе на 31 октомври в НДК. Организатор е Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.

Целта на форума е учени, университетски преподаватели, учители и експерти да обменят знания и опит, свързани с изследването и обучението по български език.

Жекова ще представи разработката „Целенасочено развитие и усъвършенстване на езиковите компетентности в гимназиален курс на обучение чрез извънкласни форми на работа (или как Клуб „Знаем ли български език?” помогна на ученици от ХІ клас да преодолеят езиковите грешки).

Проявата ще постави началото на ежегодни събирания на българистите, където да се обсъжда приложението на изследователските методи в обучението по български език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button