Хасково

Млади червенокръстци със семинар „Нещо повече за дрогата“

Семинар с участието на ученици от Хасково и Димитровград организира в областния град Българският младежки Червен кръст.

В партньорство с Регионалната здравна инспекция в Хасково организацията изпълнява проект „Нещо повече за дрогата“, финансиран от Фонда за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК. Обучител по темата за рисковете при употребата на наркотици и необходимостта от предотвратяването им бе психологът Красимира Богданова. Идеята е младите червенокръстци да бъдат добре информирани и част от тях да станат презентатори пред аудотироия от свои връстници.

Семинар предстои да се проведе и в Свиленград. През ноември в средните училища в област Хасково е планиран дискусионен час за дрогата, а също и анкетно проучване сред около 1000 ученици. Резултатите от допитването ще бъдат огласени по-късно, каза Венета Стойчева, експерт в хасковския БЧК.

„Нещо повече за дрогата“ е втората инициатива на Хасково, подкрепена от Фонда за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК. През лятото 18 доброволци бяха обучени за създаване на младежки авариен екип и получиха нови знания по първа долекарска и психосоциална помощ.

Дрога

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button