Любопитно

Димитър Рашков с първа самостоятелна изложба в Хасково

Популярният скулптор и художник Димитър Рашков открива тази вечер в 17:30 часа първата си самостоятелна изложба в Хасково.

Авторът е подредил 11 пастелни рисунки и скулптурни фигури – ръце и зодии в галерия „Форум“.
Рашков сподели пред Haskovo.info, че фигурите са чисто нови и са изработени през последните два месеца.

Миналата есен Рашков гостува в областния град в съвместна изложба с Вълчан Петров.

Димитър Рашков е майстор на малката пластика. Той е сред малцината наши автори, погледнали света от забавната им страна. Фигурите му, често с гротескни форми, заоблеността им е свидетелство за греховност, която носи не само психическо, но и физическо здраве.

Изложба

Рашков е роден в Карлово през 1954 г. Завършва скулптура през 1981 г. в Художествената академия, София. Работи като преподавател в Художествената гимназия в Казанлък (1981-1985). След това работи в ателието на акад. Барадай в Киев (до 1986 г.).

Художникът е един от малцината карловци, които ярко присъстват в културния и обществен живот на града. Вече второ десетилетие Рашков е сред водещите фигури в културния живот на Карлово, бил е главен художник към община Карлово, а от 2004 г. е директор на Градската художествена галерия на обществени начала. Член е на обществото на художниците „Филипопол“ в Пловдив. Има над 40 самостоятелни изложби и близо дузина награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button