Хасково

5000 лв. гаранция за бившия митнически шеф Лилянов, прострелял двама

Бившият шеф на свиленградската митница през 90-те Павел Лилянов бе освободен от ареста срещу 5000 лв. гаранция от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че на 22 октомври при скандал в Свиленград Лилянов простреля в краката двама мъже с ловен автомат. Според близки до разследването скандалът избухнал за жена.

Лилянов бе задържан и на 24 октомври му бяха повдигнати обвинения за хулиганство с особена дързост, за закана за убийство към две лица, за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси, за неспазване на правилата за боравене с огнестрелно оръжие, което води до опасност за живата и здравето на хората и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и по начини и средства, опасни за мнозина.

Защитата на Лилянов заяви в съда, че той е стрелял за да възпре мъжете, които хвърляли по него метални предмети.

При гледане на мярката му за неотклонение Свиленградският районен съд по искане на прокуратурата го е оставил в ареста.

Лилянов обжалва пред Хасковския окръжен съд. Днес магистратите прецениха, че не съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление и го освободиха срещу паричната гаранция, която трябва да бъде платена в 14-дневен срок.

Определението не подлежи на обжалване или протест и е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button