Хасково

Хасковско продължава да се топи, 900 починаха за 3 месеца

896 са починалите в Хасковска област само през третото тримесечие на 2016 г., съобщават от Националния център по обществено здраве и анализи.

За периода живородените са 620, а мъртвородените – четири.

Така в Хасковско от началото на годината са се родили 1501 деца, а починалите са 2761.

За сравнение през 2015-а живородените в региона са 1666, мъртвородените – 14, а починалите – 3808, сред които и 6 деца до едногодишна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитрова
Димитрова
04.11.2016 9:24 9:24

Това е защото , кмета и всички от които зависи създаването на работни места , „работят неуморно“ ! Младите, като не виждат перспектива , напускат града! Не ме интересува кмета от коя партия , но според мен трябва да се избират млади и амбициозни хора , с поглед за развитие на града! А сегашният е пълна пародия. Може да е честен , но какво от това ? Необходим е човек и то млад с идеи и размах .
За стоящи по канцеларии в общината има много кандидати , но хора които да са готови да поемат риска са малко.

Анонимен
Анонимен
04.11.2016 9:32 9:32

Хасково потъва защото няма кой да води града нагоре, жалко

MIM
MIM
04.11.2016 10:33 10:33

Не виждам какво общо има смъртността и раждаемостта със това колко хора остават в града, колко се изнасят от града или колко се нанасят. Просто преди хората са раждали повече, а сега вече не е така, но това е валидно за цяла България, а не се отнася само за Хасково.

KIM
KIM
04.11.2016 11:42 11:42
Отговор до  MIM

Как да няма общо. Младите хора се изнасят, тези които предстои да имат семейства и да имат деца. Ти пенсионерите ли чакаш да раждат и да се увеличава раждаемостта.

Анонимен
Анонимен
04.11.2016 12:06 12:06

Съжалявам, но аз също съм от хората, които смятат да напускат града, но не само а изобщо държавата.

така е
така е
04.11.2016 12:53 12:53

Хасково затьва все повече,защото кметьт е некадьрник и по-важното-ЛЬЖЕЦ. Аз например още чакам да си изпьлни обещанията за намаляване на даньците, за намаляване цената на водата,за вдигане на доходите. Но журналистите никога няма да го питат за това,разбира се. Защото ги е страх от партия ГЕРП,всички ги е страх от тях.

патило
патило
04.11.2016 14:14 14:14

Не самия кмет пряко е виновен за това бе хора. А конюктурата и шуробаджанащината в града. Защо хората бягат от града – защото нямат доходи. Дори и тези, които ходят на работа – не смогват да се издържат. Това не зависи ли от всички работодатели в града. Ами нали стиснатите бизнесмени и частници дават тези мижави заплати. А по държавните и общински институции как е – на своите хора намират врати да дават повече пари по няколко параграфа. А тези ничиите магарета дето могат всичко да вършат ги държат на минимума за дадена длъжност. Да, има безработица в града. Обаче намериш ли си работа, или задържиш ли се на работно място ставаш като крепостен селянин – нямаш право да боледуваш, да отсъстваш, нямаш право на лични проблеми, на отпуск, защото все си необходим! Ако се измъкнеш за ден два – или трябва да работиш дистанционно или те сбъркват от обаждания. ЗА какво – за едни пикливи 500-600 лв. И как в такава обстановка да раждаш деца и да ги отглеждаш. Кога да полагаш грижи за тях тях – когато някой те иска винаги готов за работа. Ами няма да се раждат деца. Особено, когато разни прости директорки те подлагат на тормоз и стрес, защото са нервачки и бързачки. Ще родиш – ако не пометнеш от тормоза, които ти се прила.

знаете ли
знаете ли
07.11.2016 9:16 9:16

Мога да ви кажа, че ако действително си загубите бебето от тормоза, които ви прилагат на работното място може да пратите шефа си дори в затвора! Загубата при бременност е нещо много лошо, което се доказва по безпорен начин. Трябва само да имате смелост да задвижите нещата. Документите от болничен престой, епикризата и едно лекарско мнение са достатъчни!

Back to top button