Регион

Изложбата „Не на войната по пътищата“ откриват в Симеоновград

Изложбата „Не на войната по пътищата“ с рисунки от националния конкурс ще бъде открита в неделя в 12 часа в кметството на Симеоновград.

Час по-рано ще бъдат поднесени цветя на мемориала на жертвите на пътя.

Haskovo.info припомня, че инициативите са в памет на шестте загинали деца при жестоката катастрофа в града на Великден 2011 г.

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на ноември е обявена за „Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия”. Тази година календарният ден за възпоменание на жертвите е 20 ноември.

Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 10 души, над 100 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.
За съжаление, когато става дума за пътни инциденти, често жертва стават младите.

Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства и затова е необходимо да се осъзнае, че нарушаването на правилата за движение е заплаха за нашето здраве и бъдеще.

Трите основни причини за смърт на пътя са: висока скорост, шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, не поставяне на предпазен колан.

Целта на инициативите е да се намалят наполовина смъртните случаи при пътни произшествия и да се направят пътищата по-безопасни за всички.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button