Хасково

Димитър Карев от Математическата на научна сесия в БАН

Зрелостникът от хасковската ПМГ “Боян Петканчин” Димитър Карев е сред участниците в утрешната ученическа научна сесия в БАН.

На нея ще бъдат представени 26 авторски ученически разработки в научните области история, изкуствознание, етнология, паразитология, биология, физика, информатика, информационни технологии и математика. Разработката на хасковския 12-класник е в сферата на информатиката.

Сесията се организира от Ученическия институт на БАН, основан през 2014 г. във връзка с честването на 145-годишнината от основаването на Българското книжовно дружество, чийто наследник днес е БАН. Целта е да се даде възможност за изява и развитие на ученици от 8-ми до 12-ти клас, които имат влечение към изследователска дейност в някоя от областите на науката или нейните приложения.

Както Haskovo.info писа, Карев е носител на престижната награда “Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button