Хасково

Хасково иска от военните 8 имота, сред които и летището в Малево

Община Хасково иска безвъзмездно от Министерството на отбраната 8 имота с отпаднала необходимост за военните. За целта кметът Добри Беливанов внася докладна за ноемврийската сесия на общинския съвет.

Става въпрос за бивши казарми на ул. „Дунав“ до бул. „Васил Левски“ и ул. „Ком“, Щабът на дивизията на бул. „Раковски“ и ул. „Дунав“, други имоти на ул. „Дунав“, „Ком“, хасковските местности „Халилово“ и „Кабаджа“, узунджовската „Могилата“, както и бившето летище край село Малево.

Както Haskovo.info писа, наскоро малевското летище отново бе обявено на търг от министерството.

Припомняме, че в началото на август правителството предостави на община Хасково безвъзмездно пет имота – 57 декара на ул. “Булаир” и 3580 декара край хасковското с. Узунджово с построените в тях сгради.

В това решение на правителството се посочва, че така се създават условия за реализация на плановете на местната власт за изграждане на автогара и жилища за самотни възрастни, за социално слаби хора и за деца, напускащи специализирани институции. Става въпрос за терена на ул. “Булаир”.

Haskovo.info припомня, че плановете за бившето летище “Узунджово” пък са да бъде превърнато в карго зона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Стоянов
Иван Стоянов
20.11.2016 11:15 11:15

Пак простотии за лапане на пари… Що за малоумщина при тази немотия на населението, при този глад и упадък, да вземеш да местиш автогарата на м______а си в потката? Автогарата трябва да е на място, близко до болници, банки, училища, център… сегашната си е на перфектното място! Господа тъпанари, спрете с далаверите и работете в интерес на обществото!

не е важно какво правим, важно е само какво приказваме
не е важно какво правим, важно е само какво приказваме
20.11.2016 11:31 11:31

Хасково инфо, вие що не пишете какво стана с имотите, които другарите Беливанов и сие вече получиха ? Нали им дадоха имоти на „Булаир“, летището в Узунджово ? Е, и? Така си седят и си пустеят. Ами Кукленият театьр? С него кво стана-така си се руши. То трябва и малко акьл , не само плямпане и тупане в гьрдите.

Анонимен
Анонимен
20.11.2016 14:13 14:13

Ще, Ще, Ще, само празни брътвежи за неясни действия в неопределено бъдеще време! Писна ни от тези тъпи управляващи!

Back to top button