Регион

Харманли се вдигна на трети протест, искат оставки и закриване на лагера – ВИДЕО

Харманли се вдигна на трети протест в рамките на два месеца. По време на първия и втория протест харманлийци поискаха бежанският център да се превърне в такъв от закрит тип, т.е. чужденците да нямат право да го напускат.

Те получиха обещание това да се случи донякъде, но всичко остана само до там. Затова и днес протестиращите добавят вече и нови искания, като основното е лагерът да бъде закрит и преместен на границата.

Сега над 3 000 бежанци със свободен достъп до целия град. По улиците на Харманли те са повече от местните жители. Това тормози харманлийци. Освен всичко останало много от чужденците имат открити рани по ръцете и краката.

От началото на годината досега в бежанския център са потвърдени общо 64 случая на краста. А местните се притесняват и от тропическото заболяване кожна лайшманиоза. Вече е издадена заповед на здравния министър за извънредни прегледи.

Протест

Изпълняващият длъжността директор на бежанския център Димитър Захариев заяви, че лятото е имало един съмнителен за лайшманиоза, който е изпратен за лечение. Нови такива случаи няма. Има потвърдени диагнози за кожни обриви, инфекции, биодермия, която е резултат от лоша лична хигиена.

Протестиращите искат и оставки – на председателя на държавната агенция за бежанците и на временния директор на центъра в Харманли.

Протестиращите се събраха в центъра на Харманли и в шествие стигнаха пред бежанския център. Много от тях носеха маски на лицата си за да покажат, че има опасност от зарази в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
теню тенев
теню тенев
20.11.2016 17:34 17:34

Този ГьОНСУРАТ РУмяня Бъчварова какво ли не обещаваше но сега се скри като мишка

Гатьо
Гатьо
20.11.2016 17:41 17:41

Протести в София, протести във Варна??? Протести в Харманли ??? Футболни агитки и националисти ??? Обикновени хора??? Само на мен ли ми се привижда един новоизбран президент , как слиза сред недоволните и ги подкрепя ………И на бял кон след него Корнелия Нинова , Георги Първанов , Сергей Станишев , Гости от някое посолство………………

Анонимен
Анонимен
20.11.2016 19:50 19:50

Вън бежанците от България! Всеки, преминал границата незаконно е нарушител и следва да понесе санкции за това, а не да бъде хрантутен и отглеждан за сметка на българските граждани в лагери и други подобни места. Вън!

ня
ня
21.11.2016 6:58 6:58

Има ли по заразна нация от българската? Толкова сте гнусни, срам за Европа и за демокрацията!!! НЕКА НЯКОЙ ОТ ТИЯ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЕ ОБЯСНИ ЗАЩО ТОЧНО НИ ПРЕЧАТ?

Konqra
Konqra
21.11.2016 20:38 20:38

Estestveno che prechat, nai- malkoto, zashtoto sa krastavi ili ti si ot porednite, koito im smuchat parite ?

Back to top button