Регион

Спипаха четвърт кило злато в сутиена на пътничка

Контрабандни златни пръстени и обеци задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.


Ценностите са пренасяни от жена, пътуваща в автобус с българска регистрация. Както тя, така и шофьорът и другите пътници заявили, че не внасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При личен преглед на една от пътничките, митническа служителка установила в сутиена на дамата необичайни подплънки, които се оказали найлонови пликове с общо 50 златни накита. Според направената от вещо лице експертиза накитите, 12 чифта обеци, 21 пръстена, 9 медальона, 4 гривни, 4 синджира, всички с общо тегло 255 грама, са от 14-каратово злато на стойност 14 280 лв.

Няколко часа по-късно при проверка на друг автобус с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, са открити 859 грама сребърни накити в дамска чанта на румънска гражданка.

Контрабандните златни и сребърни бижута са задържани.

На пътничките са съставени актове за нарушение на Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button