Външни публикации

Училище „Климент Охридски“ спечели два проекта за 86 000 лева

Хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ което чества 80-годишен юбилей спечели два проекта с общо финансиране за близо 86 000 лв.

Става въпрос за проекти, подобряващи училищното образование. Първият е в партньорство с още 8 държави. Една от целите е насърчаване на изкуството като универсално средство за обучение и комуникации.

Вторият проект е в партньорство с пет държави. Предвижда се обмяна на опит с редица образователни програми за преотриване радостта от ученето през целия живот.

Климент Охридски

Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” – дейност „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти само между училища – КА219
Проект: Cultural Art for the Development of European Education – @museart
№ 2016-1-ES01-KA219-024963_5
Одобрено финансиране: 24650 евро
срок: три години 2016-2018
Партньори по проекта: Ирландия, България, Естония, Швеция, Хърватска, Испания, Италия, Англия.
ОУ“Св.Климент Охридски“,България
Ръководител на проекта:Гинка Райчева- директор
Координатори на проекта:Ана Латунова- педагогически съветник,Снежана Петрова –учител по английски език.

Мултидисциплинарен проект,който развива културното разбирателство чрез използването на изкуство и историческото наследство / музеи/, за да се подобри училищната програма. Основната цел е да се добият компетенции за перспектива на ученето през целия живот, чрез насърчаване на изкуството като универсално средство за обучение и комуникации. В проекта участват основни, средни,професионални училища и детски градини.
Проведена първа работна среща в град Пайкузе,Естония 12 – 17.10.2016г.
Участие в срещата взеха ръководителя на проекта Гинка Райчева, Ана Латунова и Снежана Петрова. В началото на 2017 г. предстои работна среща в град Монкалиери Италия. През май месец 2017г. участниците в проекта ще посетят град Хасково и ще покажат своите интерактивни педагогически методи ,като преподават една седмица в ОУ“Св.Климент Охридски“. През есента на 2017г. предстоят работни посещения в Швеция и Ирландия.

Климент Охридски

Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” – дейност „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти само между училища – КА219
Проект: Joy in education
№ 2016-1-NL01-KA219-022901_4
Одобрено финансиране: 18180 евро
срок: три години 2016-2018
Партньори по проекта: Холандия,България,Полша,Гърция,Италия,Шотландия
ОУ“Св.Климент Охридски“,България
Ръководител на проекта:Гинка Райчева- директор
Координатори на проекта:Снежана Петрова- учител по английски език,Ана Латунова- педагогически съветник
Проектът е награден с eTwinning сертификат за качество.
Подобряване на училищната мотивация е основната цел на проекта. Обмяна на опит с различните образователни програми в Европейския съюз. Целта е да се преоткрие радостта от ученето през целия живот. Ученето е игра – най-ефективната форма на усвояване на опит и знание и намиране на нови решения. Учене базирано на предизвикателства е логичната пътека към подобряване на училищната среда.
Проведена първа работна среща в град Иновроцлав,Полша 05-10.10.2016г.
Участие в срещата взеха Гинка Райчева, Ана Латунова и учителите по английски език Снежана Петрова и Красимира Бузова. Учителите от ОУ“Св.Климент Охридски“ изнесоха интерактивни уроци в часовете по английски език в училище Stefana Batorego град Иновроцлав. Предстоят работни срещи в Шотландия и Италия.

Back to top button