Регион

Бунт избухна в лагера в Харманли, бежанците палят гуми, удариха полицай

Бунт избухна тази сутрин в бежанския лагер в Харманли срещу забраната за свободното му напускане.

Хиляди бежанци запалиха гуми, хвърляха и камъни, като един от тях е удари полицай в крака. Униформеният е прегледан и не е пострадал сериозно.

От МВР съобщават, че са изпратени допълнителни сили са овладели ситуацията, не се е наложило употреба на сила и помощни средства.

Бунт

Ръководството на Държавната агенция за бежанците и представители на настанените в центъра провеждат разговори за нормализиране на обстановката. На място е и директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Бежанците настояват да бъдат пуснати към Сърбия, а от там към Западна Европа.

На място пристигнаха и доста жители на Харманли, които също са готови за нови протести с искане бежанският център да бъде изцяло затворен.

Haskovo.info припомня, че лагерът е под ключ от началото на седмицата заради опасенията на харманлийци от зарази.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рутер
Рутер
24.11.2016 14:38 14:38

Качвайте ги на директните автобуси и право в Германия! Нали много ги искаше Меркел, да си ги взима под крилото! Тука не искаме болести и бунтове, малко са ни проблемите, та и с тия да се занимаваме!

Анонимен
Анонимен
24.11.2016 15:30 15:30

Вън от България на тия нагли и мръсни навлеци,ква интеграция кви пет лева на тия бандити и талибани, навън докато не е станало късно,

Жан
Жан
24.11.2016 16:22 16:22

Така ще е.След като жандармерията е пратена срещу нарофа си на безпрецедентна акция на Димитровградския пазар,вместо да изпълнява задълженията си.Не знаели къде е китайското карго.Разбира се не е в Китайските магазини и Илианци пращящи с хиляди кв.м стока а е в порутените бараки на Димитровградския пазар.
“Нема такава държава“.Епа нема.

тьпфд
тьпфд
24.11.2016 20:49 20:49

А къде са медицинските екипи?Може би затова се стигна до ескалацията!

Back to top button