Регион

Прокуратурата поема бунта на бежанците в Харманли

Започва разследване на бунта в бежанския лагер в Харманли под надзора на Хасковската окръжна прокуратура, съобщават от МВР.

„Ситуацията на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли е спокойна. Преди обяд постъпи сигнал за нарушаване на обществения ред, на който се отзоваха служители от харманлийската полиция и жандармеристи“, информира директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Той уточни, че във връзка със случая има образувано досъдебно производство за хулигански действия и повреждане на имущество.

Haskovo.info припомня, че бежанците протестират срещу заключването на лагера и настояват да бъдат пуснати към Сърбия, а от там към Западна Европа. Бяха запалени гуми, повредено имущество на лагера, а полицаите замервани с камъни, като един униформен бе ударен в крака.

На място пристигнаха и доста жители на Харманли, които също са готови за нови протести с искане бежанският център да бъде изцяло затворен.

„Предприети са всички необходими действия, за да не се допусне нарушаване на обществения ред и сериозни инциденти“, допълни главен комисар Терзийски и поясни, че на място има допълнителни сили от районните управления край Харманли, както и жандармерийски сили от Бургас и Кърджали. В зависимост от ситуацията, има готовност силите да бъдат увеличени или редуцирани.

Овладяно е напрежението и са взети мерки за недопускане ескалирането на конфликта, допълват от МВР.

Лагерът остава под ключ, остават и униформените.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button