Хасково

Хасково още е без снегопочистваща фирма, жълт код за вторник

Все още няма избрана снегопочистваща фирма в обществената поръчка на община Хасково, обявена в началото на октомври, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

Кандидатстват две фирми – „Ата-строй“ на Айше Атаман, съпруга на депутата от ДПС Мехмед Атаман и хасковската “Арис” ЕООД. От общината обясниха, че са на етап пред отваряне на ценовите оферти. Двете фирми спечелиха снегопочистването и миналата зима.

В същото време за вторник е обявен жълт код за сняг и поледица в Хасковска област. Ще вали сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

При подобни ситуация с липса на договор с фирма предишни зими снегът по централните булеварди се чистеше от машините на „Екопрогрес“.

Haskovo.info припомня, че 450 000 лв. без ДДС е прогнозната стойност за снегопочистването в община Хасково. Поръчката е разделена на обособени позиции. Първата е за селата и общинската пътна мрежа с дължина 106.4 км. Снегопочистването в Хасково е разделено на две по квартали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.11.2016 18:03 18:03

Тая община действа след дъжда качулка, не разбрахте ли? Като завали и блокира всичко ще се сетят и ще настане тюхкане и обясняване. Всичкото им е такова и резултатите от нищоправенето се виждат ясно.

Back to top button