Регион

Чудотворна икона на Богородица пристига в Свиленград

Чудотворна икона на Пресвета Богородица и мощите на Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян ще пристигнат утре в Свиленград с благословението на Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний.

Те ще бъдат тържествено посрещнати в 17 часа в църквата „Св. Йоан Рилски Чудотворец” в кв. „Капитан Петко войвода” (Гарата). Светините ще бъдат донесени от Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян” от игумена на манастира йеромонах Никанор.

На следващия ден – 30 ноември, ще започне тържествена служба, а в 9 часа духовници от епархията и страната ще посрещнат митрополит Антоний, който ще извърши освещаване с водосвет на изцяло ремонтирания храм и ще отслужи Света божествена литургия.

Църквата е напълно обновена отвътре и отвън и изографисана с нови иконописи благодарение на щедростта на местни дарители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button