Хасково

Вдигат наемите за ливади, пасища и дървените къщички в Хасково

Кметът Добри Беливанов предлага изменение в Наредбата за началния размер на наемните цени и цени при разпореждане с общинска собственост.

Сега пасищата, мерите и ливадите от общински поземлен фонд се отдават срещу годишен наем от 8 лв. на декар.

В докладната за декемврийската сесия се посочва, че наемните цени на общинските пасища и ливади изостават спрямо средното годишно рентно плащане, което е между 9.50 и 12 лв. на дка годишно, съгласно доклад на Областна Дирекция „Земеделие“ – Хасково.

За да бъдат общинските наемни цени актуални, е необходимо те да бъдат променени, като в същото време не се натоварват прекомерно финансово животновъдите, се казва в предложението за нова наемна цена годишно на декар в размер на 12 лв.

Градоначалникът предлага и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. То се отнася до общинските закрити дървени къщички, в които има изградено електрозахранване и които се отдават под наем. Те се поставят в пешеходната зона на центъра след заплащане на такса, която сега е общата за ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за търговска дейност на открито, като дневно в първа зона цената е 66 ст. на квадрат.

Заради електрозахранването им се приема нова такса за ползването на дървена къщичка в първа зона от 1 лв. на квадратен метър дневно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button