Хасково

Абитуриентите на Езиковата заслужиха награда за доброволчество

Доброволческата инициатива на абитуриентите от випуск 2016 на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” спечели наградата на Фондация „Лале”, състезавайки се с 51 доброволчески дейности от цялата страна.

Грамотата бе връчена на Гергана Атанасова от XII б клас, випуск 2016, на 1 декември на церемония във Военния клуб в София.

Припомняме, че през миналата учебна година абитуриентите от випуск 2016 на Езиковата се отказаха от тоалетите си за изпращането в училище и дариха средствата за каузата на Фондация „Искам бебе“, която подкрепя семейства с репродуктивни проблеми.

Грамота

На 13 май 178 момичета и момчета се събраха за последно в училищния двор с тениски със символи на каузата – ангелски крила и сърца. Благородната инициативата събра над 3 000 лв. Със средствата се финансираха ин-витро процедури на хасковски семейства.

Зрелостниците от випуск 2016 оставиха и послание към бъдещите абитуриенти да продължат тяхната инициатива и да я превърнат в традиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button