Регион

Отварят поетапно лагера в Харманли, няма опасност от епидемия

Бежанският лагер в Харманли поетапно да бъде отворен очаква председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова. Тя вече е изпратила писмо до здравния министър с резултатите от прегледите, които показват, че няма наличие на епидемичен риск и зараза. Целта е да се установи нормален пропускателен режим.

Вече са прегледани 700 от 2200 чужденци в Харманли. Резултатите показват, че 10% от тях имат краста, но според агенцията за бежанците това не е проблем, защото се лекуват.

Лагер

Медицинските прегледи в центъра продължават. Очаква се да приключат до седмица. А отварянето на центъра отново ще стане постепенно.

Лагерът бе инспектиран и от министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, областният управител Станислав Дечев и директорът на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков. Оградата вече е напълно завършена. В страната се оглеждат подходящи места за още три лагера.

Лагер

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button