Хасково

10 км. проводници задигнаха в Хасковско, над 8000 са кражбите на ток

145 са посегателствата досега над съоръженията на EVN в Хасковска област. Откраднати са почти 10 км въздушни и кабелни линии на стойност 99 126 лв., в 51 трафопоста е извършена кражба на кабели за над 52 000 лв.

От електроразпределителното дружество са направили 19 182 проверки на електромерите и са констатирали 8 194 манипулации върху тях.

Областният управител Станислав Дечев прие в кабинета си ръководството на EVN България. В срещата участваха Робърт Дик – регионален мениджър на EVN България, Калина Трифонова – зам.-председател на УС на EVN България и Костадин Величков – член на Съвета на директорите на EVN България.

Калина Трифонова заяви, че от EVN България се надяват, което и да е следващото правителство на България, то да продължи политиката на сегашното. Тя бе категорична, че не само в областта на енергетиката, но и в държавата като цяло, реформите вече са започнали да дават резултат и затова е необходимо тяхното продължаване и завършване.

Пред губернатора гостите отчетоха, че през 2016 г. в Хасковска област са направени инвестиции за 10,7 милиона лева. Изградени са системи за дистанционно отчитане на битовите електромери, развита е мрежата и е повишена сигурността на захранването, намалени са технологичните загуби, реконструирана е мрежата. Направени са 29 нови трафопоста и над 70 км. нови електропроводи.

EVN България в Хасковска област е готова за зимния сезон. Направени са инспекции на съоръженията, осигурена е аварийна служба на 24 дежурства, без почивен ден.

През 2017 г. предстои въвеждане на дистанционно отчитане на електроенергията чрез електромери от друго поколение. Тези уреди ще елиминират човешкия фактор, ще доведат до обективни резултати и ще осигурят непрекъсната онлайн връзка за наблюдение, която ще сигнализира за всяка намеса в уреда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button